Ybl Miklós Alkotóház Székesfehérvár tanulmámyterv

A feladat célja felvázolni egy olyan  épületegyüttest, mely méltó emléket  állít az alkotónak és életművének,  alkalmas építészeti témájú rendez- vények kisebb konferenciák befoga- dására, valamint inkubátorház  jelleggel is bír (bérműtermek), miután az  építőművész emlékét szülővárosában,  Székesfehérváron alig néhány  műalkotás őrzi.

17.jpg 9.jpg 11.jpg

 

Fogorvosi rendelő engedélyezési terv Komárom

A fogászati iparágban tevékenykedő, dinamikusan fejlődő vállalkozás fejlesztését tervezi.  A fejlesztés fő momentuma a kellemesebb munka és ügyfélkörnyezet kialakítása, és új gépek beszerzése a pontos és gyors munka elvégzéséhez.

E-8.jpg E-3.jpg E-2.jpg 

 

Lakóépület Budapest

Az elegancia, az igényesség, a modern vonalvezetés jellemzi az épületet.

oLÁH ANIKÓ-1.jpg oLÁH ANIKÓ-5.jpg oLÁH ANIKÓ-4.jpg  

 

Üdülő Őrfű

Az üdülő egy 4 fős család nyári pihenését szolgáló egy szintes épület. Az utcafrontról érjük el a bejáratot előtetővel, melytől északra 2 gépjármű parkolására szolgáló burkolt felület található

1.1.jpg 5.1.jpg 2.jpg

 

Lakóépület Koppánymonostor

Az építtetők elhatározták, hogy belekezdenek otthonuk felépítéséhez, ezt a döntést nagyban elősegítette a jelenlegi lakás szűkössége, és a nem megfelelő komfortja.

Szlukovényi-3.jpg Szlukovényi-1.jpg Szlukovényi-6.jpg

 

1PSD.jpg 6psd.jpg 2psd.jpg

 

Lakóépület Ács

Az új épülettömeg kialakításánál fontos szempont volt a környezetbe való illeszkedés, tehát a 35 fokos nyeregtető alkalmazása, mivel a tervezési programban lefektetett helyiségigények a földszintes kialakításba nem fértek bele, így 2 szinten helyeztük el azokat.

e-5.jpg e-7.jpg e-1.jpg 

 

Lakóépület Komárom

Az új épülettömeg kialakításánál fontos szempont volt a környezetbe való illeszkedés, tehát a 16 fokos féltető alkalmazása, és a telekre való telepítés. A homlokzati kialakításban nagy szerepet játszik a klinkertégla hatású homlokzatburkolat, az arányos tagolás, és a magastető használata.

6,4.jpg 9,9.jpg 9,7.jpg

 

Lakóépület Komárom kertváros

Az épület tömegalakítása egyszerű, letisztult, a kertvárosias lakóterületre jellemző beépítés formáit követi, a mai kor igényeinek megfelelő belső elrendezéssel rendelkezik. A homlokzati kialakításban nagy szerepet játszik a vakolt és tégla felületek színeinek játéka, az arányos tagolás, és a magastető használata.

vx-02 psd.jpg vx-05.jpg vx-09.jpg

Lakóépület átalakítás Ács

Az 1960-as években épült kisméretű tégla falazatú sátortetős épület átalakítása és bővítése, melyet a szakma csak úgy emleget, hogy "kádárkocka". Az építtetők a mai kor igényeinek megfelelően szerették volna átalakítani, bővíteni a saját ízlésüknek és anyagi lehetőségüknek megfelelően.

V3-K1.jpg V3-K4.jpg V3-K5.jpg 

Belső terek

Mind a meglévő és az új épületek esetében az álmennyezetek és az előtétfalak játékos kialakításával, a színek precíz összehangolásával, a megfelelő világítással, a sötét és komor lakásból egy izgalmas, világos, barátságos otthon születhet.

Lakás-4.jpg nAPPALI-6.jpg 2.2.jpg

Szabadstrand Komárom

A fejlesztés fő momentuma a szabadstrandot használók számára kialakított kellemes pihenési környezet kialakítása. A város a strandolni vágyók igényeinek kielégítéséhez egy fa szerkezettel burkolt konténer-együttes létesítését tűzte ki célul.

plakát 1mód.jpg Psd-7.jpg Psd-8.jpg

Előző:
Következő:

Süth Barbara

Okleveles tervező építészmérnök

Épületenergetikai tanúsító

CNAM minőségirányítási vezető

Okleveles Településmérnök

Ars poetica

Bárhol is járunk, bármit is csinálunk, az építészet életünk minden mozzanatára nagy hatással van.

Az építészet - mint szerte ágazó folyam - lavírozik a művészet és a piac mezsgyélyén.

 

BARA_design_logo.png