Lakóéület átalakítás Ács

Az 1960-as években épült kisméretű tégla falazatú sátortetős épület átalakítása és bővítése, melyet a szakma csak úgy emleget, hogy "kádárkocka". Az építtetők a mai kor igényeinek megfelelően szerették volna átalakítani, bővíteni a saját ízlésüknek és anyagi lehetőségüknek megfelelően.

A bejárat a hátsókert felöl nyílik a középen elhelyezett előtérre, a földszint lehető legjobb kihasználása végett. A fedett szélfogón keresztül közelíthető meg az előtér, melyről közvetlen bejárat vezet a nappaliba, melyből a hátsókert felé haladva érkezünk a konyha-étkezőbe. Az étkezőből nyílik a háztartási helyiség és a szülői háló, tovább haladva a nappali felöl nyílik a közlekedőkön keresztül a fürdő, a külön WC. A 3 utcafrontra néző szoba nappaliból érhető el. Az átalakítás során a 2 szobából 3–at alakítunk ki, a konyha-étkezőből nappalit, mely szervesen kapcsolódik a bővítésben kialakuló konyha-étkezővel. Az épület egy összefüggő életteret alkot, mely a használhatóság, a kényelem és a költségtakarékosság figyelembevételével került kialakításra.

Az épület tömegalakítása egyszerű, letisztult, a kertvárosias lakóterületre jellemző beépítés formáit követi, a mai kor igényeinek megfelelő belső elrendezéssel rendelkezik. Homlokzata modern kialakítású. Az épület tömege „I” alaprajzú, egy fő tömegből áll, mely kontyoltnyereg tetővel fedett. A homlokzatok letisztult felületek, tagoltságot a vakolt felület színei és struktúrái  adnak.

 

HELYISÉGKIMUTATÁS:

Földszint:                                                                                        92,2 m2

Szélfogó:                                                                                        1,82/2=0,91 m2

Össz. Hasznos:                                                                             93,11 m2

 

Süth Barbara

Okleveles tervező építészmérnök

Épületenergetikai tanúsító

CNAM minőségirányítási vezető

Okleveles Településmérnök

Ars poetica

Bárhol is járunk, bármit is csinálunk, az építészet életünk minden mozzanatára nagy hatással van.

Az építészet - mint szerte ágazó folyam - lavírozik a művészet és a piac mezsgyélyén.

 

BARA_design_logo.png