Szabadstrand Komárom

A fejlesztés fő momentuma a szabadstrandot használók számára kialakított kellemes pihenési környezet kialakítása. A város a strandolni vágyók igényeinek kielégítéséhez egy fa szerkezettel burkolt konténer-együttes létesítését tűzte ki célul. A konténeres kialakításra a mobilizálhatósága miatt esett a választás, mely az esetlegesen igen nagy dunai vízállás esetén felszedhető é eltelepíthető. A bejáratok a Duna felöl érhetőek el kifelé nyíló ajtókon keresztül. A konténerek elhelyezésénél figyelembe vettük a lehető leg optimálisabb funkcionális és gyakorlati kihasználást.  Az épületegyüttes feltárása a Duna felöl történik, mely által könnyen használhatóvá, és kihasználhatóvá válik az épület. Nincsenek hosszú kihasználatlan terek, könnyen átjárható, és átlátható. Az épület alaprajza egyszerű, hierarchikus kialakítású a lehető legkiválóbb helykihasználás érdekében. A MK szaniterkonténer befordítása egy szélvédett árnyékolható központi teret hozott létre. Ez a központi szabad tér szilárd burkolatot is kap. A homlokzati kialakításnál a természet közelsége miatt az acéllemez egy áttört fa burkolatot kap, hogy minél jobban beleolvadjon környezetébe.

A szabadstrand kiszolgáló vizesblokk funkciókon kívül lehetőséget biztosítunk a vendéglátók kitelepüléséhez burkolt terasszal és villamos-víz kiállási ponttal.

A szabadstrand zöldfelülete teljes rekonstrukción esik át, 3 szintű növényzet telepítésével, sétány kialakításával, pihenő padok kihelyezésével és a kavicsos partszakasz teljes megtisztítása karbantartása történik.

 

Süth Barbara

Okleveles tervező építészmérnök

Épületenergetikai tanúsító

CNAM minőségirányítási vezető

Okleveles Településmérnök

Ars poetica

Bárhol is járunk, bármit is csinálunk, az építészet életünk minden mozzanatára nagy hatással van.

Az építészet - mint szerte ágazó folyam - lavírozik a művészet és a piac mezsgyélyén.

 

BARA_design_logo.png